Ensimetri palkitsi nuoria yrittäjiä – Omatarhurille hopeaa

Omatarhurille HopeaaNuorten Yritysideakilpailu järjestettiin 18. kerran. Kilpailuun osallistuneet ovat alle 25-vuotiaita ja ideat on valittu Uusyrityskeskus Ensimetri asiakkaiden yritysideoista sekä Ensimetriin tulleista ehdotuksista. Tänä vuonna voittajat seulottiin 189 yritysidean joukosta. Nuorten ideoissa näkyivät mobiilipalvelut ja 3 D-mallinnus, mutta myös perinteisiä käden taitoihin ja osaamiseen perustavia ideoita oli ehdolla.

 

3D-mallinnuspeli opettaa

Kilpailun voittajaksi selviytyi kolmen opiskelijan yritys Creetah Oy, joka kehittää 3D-mallinnusta ja suunnittelua suomalaisille jo peruskoulusta alkaen. Idea kehittyi 3 D-tulostimen suunnittelun aikana, jolloin kaverukset Mikki Mustonen, Antti Heikkinen ja Jaakko Kemppainen huomasivat, että olisi tärkeää, jos kaikki osaisivat luoda tietokoneella digitaalisia malleja, joita voidaan tulostaa 3D-menetelmällä.

 

Omatarhuri auttaa onnistumaan

Santeri Urhosen perustama Omatarhuri Oy tuli kilvassa toiseksi. Yritys tarjoaa puutarha-alan palveluja parvekkeiden käyttäjille, omakotitalojen ja taloyhtiöiden asukkaille sekä puutarhamyymälöiden asiakkaille uudenlaisella tavalla.

Omatarhuri aloittaa toisen toimintavuotensa pientalojen palvelulla, jossa lumityöt tehdään myös kasveja ja pihan rakenteita ajatellen. Viherrakentaja-puutarhurin näkökulma huomioi myös lumen ja muut talvista puutarhaa kaunistavat tekijät, kuten valaistuksen.

Joulun alla Omatarhuri tuo joulukuusen kotiin, asettaa paikalleen ja kertoo hoidosta. Joulun mentyä Omatarhuri hakee kuusen pois ja toimittaa biojätteen keräilyyn.

 

Benefit kannustaa liikkumaan

Opiskelija Lauri Nuotio ja Tuukka Tuovinen ottivat yritysideakilpailun pronssisijan. Kaksikon ajatus perustuu avoimen datan käyttöön, jonka avulla voidaan esimerkiksi etsiä polkupyörän pysäköintipaikkoja ja palveluita pyöräilijälle.

 

Lisätietoja

Uusyritys Ensimetri, www.ensimetri.fi, Kaj Heiniö, 050 371 5030.

Omatarhuri Oy, www.omatarhuri.fi, Santeri Urhonen, 041 503